Matrikkelsøk ved nye kommunenummer og gårdsnummer

Etter kommunesammenslåingen 01.01.2020 er det ikke lenger tilgjengelig historisk matrikkelinformasjon for kommuner og fylkeskommuner som har fått nytt kommunenummer og eventuelt gårdsnummer, i Matrikkelen fra Kartverket.  Får å få treff i søket må det benyttes nytt kommunenummer og eventuelt gårdsnummer.

Arkiv -> +Ny -> Mappe

Når du søker i Matrikkelen ved opprettelse av en mappe i Documaster, ser bildet slik ut:

Når du søker opp (markert rødt i bildet over) en eiendom ved å benytte det nye kommunenummeret og eventuelt nytt gårdsnummer, får du treff fra Matrikkelen. Du klikker på denne (merket i rødt i bildet nedenfor) for å overføre dataene til mappen.

Valgt objekt blir koblet til mappen.
Tittelen fylles ut med noe data fra valgt Matrikkelenhet, som vist i feltet Tittel.

Gårds- og bruks-nummer legges seg først, som vist i gult.
Denne teksten kan endres, og man kan skrive inn det historiske gårdsnummeret for å kunne søke på dette også.

Informasjonen som hentes fra Matrikkel-søket legges i Matrikkelenheten på mappen.
Dette kan du søke på ved å benytte Filter på Arkiv-siden.

Informasjonen som ligger i Tittel-feltet kan du søke opp på Søke-siden i Documaster.
Husk å velge Mapper under søkefeltet, merket i rødt.