Logg inn med 2-faktor autentisering

Denne artikkelen handler om å logge inn via nettleser med 2-faktor autentisering.
Documaster er en nettløsning, og du kan bruke nettleseren for å jobbe i Documaster Arkiv.
For ekstra sikkerhet velger noen bedrifter å legge til 2-faktor autentisering for innlogging.

Åpne nettleser - skriv inn deres URL - ha appen Google Autentisering klar på mobilen

Denne fremgangsmåten gjelder kun når installasjonen benytter Documasters IDP.

2-faktor autentisering settes opp på den enkelte bruker av administrator i bedriften, og det er Google Autentisering som tilbys som 2-faktor autentisering. Du må derfor benytte appen Google Autentisering.

Om du ikke har den allerede, så finner du den her til Android og iPhone

Første gang

• Logg inn som vanlig, med ditt brukernavn og passord til Documaster.
  • Er dette første gang du logger på Documaster noen sinne? Les mer her, og kom deretter tilbake til denne artikkelen.
  • Første gang du logger på Documaster etter at 2-faktor autentisering er aktivert, vil du få opp QR-koden til Google Autentisering på skjermen:

• På mobiltelefonen din åpner du appen Google Autentisering.  Når appen er ferdig oppsatt for bruk klikker du på ikonet merket med gul firkant under:

• Så scanner du Qr-koden på skjermen i vinduet som kommer opp på mobiltelefonen.

Neste gang, og for fremtiden, er det koden som ligger i listen i appen som skal tastes inn i dette vinduet: