Brukernavn og passord

Denne artikkelen handler om brukernavn og passord. Hvor får du de fra, hvordan kan du endre de, og litt annet som er greit å vite om brukernavn og passord i Documaster

Åpne nettleser - skriv inn deres URL

Denne fremgangsmåten gjelder kun når installasjonen benytter Documasters IDP.

Brukernavnet ditt skal du få av bedriftens administrator.

For å logge på åpner du nettleseren, gjerne Chrome, og skriver inn URLen til deres Documaster installasjon. Dette navnet pleier å se omtrent slik ut: firmanavn.documaster.no

Om det er første gangen du skal logge inn, og du har fått brukernavn men ikke passord:
Trykk på "Har du glemt passordet" og skriv inn brukernavnet du har fått av deres administrator. Mange bruker epostadressen, men det kan også være noe annet. Følg så anvisningene for å lage ditt personlige passord.

Om du har fått både brukernavn og passord:
Skriv inn brukernavnet du har fått av deres administrator. Mange bruker epostadressen, men det kan også være noe annet. Skriv så inn passordet. Vi anbefaler å endre dette tildelte passordet til et personlig passord.

Om du har glemt passordet ditt:
Trykk på "Har du glemt passordet" og følg anvisningene der.

Greit å vite om brukernavn og passord

• Det mest vanlige er å ha epostadressen som brukernavn, men andre velger andre ord.
  • Du kan selv administrere navn, epost og passord i Documaster IDP (Identity provider), du kan logge inn på IDP ved å trykke på "Profil" i menyen oppe til høyre når du er innlogget i Documaster.
  • Om du trenger å endre brukernavnet ditt, f.eks om du har fått ny epostadresse pga navneendring, ta kontakt med bedriftens Documaster administrator.
  • Brukernavnet er, i likhet med passordet, case-sensitivt, og vi anbefaler at epostadresser alltid legges inn med små bokstaver. F.eks om du skriver inn epostadressen din test@eksempel.no, og den er lagret i Documaster som Test@eksempel.no så får du feilmelding. Om du har f.eks navnet ditt som brukernavn vil det derimot være naturlig å bruke stor forbokstav.
  • Det er ingen krav til kompleksitet i brukernavnet (slik som det er i passordet)
  • Brukernavnet kan endres, typisk om du har endret etternavn, fått ny epostadresse el.l. Det er ikke brukernavnet som er unikt i Documaster, men en egen bruker ID som ikke kan endres, så selv om du endrer brukernavn vil ingen historikk eller data gå tapt. Du vil derimot måtte logge inn på nytt i eventuelle office tillegg (f.eks journalføring fra Outlook ol)
  • Om du har problemer med brukernavn og/eller passord, ta kontakt med bedriftens Documaster administrator.

Er det vanskelig å få til et passord som systemet godkjenner?
Bruk vanlige ord, gjerne kombinasjoner av ord, med store og små bokstaver, og gjerne et tall eller flere.
Eksempler: Karusell88, BlyantPenn1977, 4002Stavanger, Galdhøpiggen2469 etc.
Enkle passord som Passord123, Pa55word etc som er veldig vanlige vil mest sannsynlig ikke bli godkjente av algoritmen.