Journalføre e-post fra Microsoft Outlook

Her finner du informasjon om hvordan du kan journalføre direkte fra Microsoft Outlook

Microsoft Outlook Add-in

Journalføring av e-post fra Microsoft Outlook forutsetter at man har installert vår Microsoft Office
Add-in. Ta kontakt med administrator i din bedrift om du ikke har denne funksjonen (og skulle hatt det)

For informasjon om journalføring fra Microsoft Office 365 Outlook les her

Følg stegene nedenfor for å journalføre e-post.

Merk at man kun kan journalføre én e-post om gangen:

• Gå inn på i e-posten din i Outlook.
  • Høyreklikk på e-posten du ønsker å journalføre, og det vil dukke opp et lite vindu til høyre:

• Velg «Journalfør i Documaster» fra det lille vinduet.

Du kan journalføre eposten til enten en eksisterende sak, eller opprette ny sak:

Journalføre til eksisterende sak

• Velg "Eksisterende sak" som vist i her.
  • Søk etter saken enten med fritekst eller saksnummer via Office Add-in. Skriv inn søkeord eller saksnummer i feltet "Søk etter eksisterende saksmappe" og trykk på "Søk".
  • Documaster returnerer treff på søket:

• Velg den saken du skal journalføre e-posten til. Trykk på "Ok".
  • Feltene blir deretter automatisk fylt ut fra den valgte saken. Man må imidlertid legge til "Type"; altså markere om e-posten er et inngående/utgående brev, samt eventuell skjerming.
  • Om e-posten har vedlegg: angi hvilket av dokumentene som skal være hoveddokument. Standardoppsettet vil velge e-posten som «Hoveddokument».
  • Trykk Lagre
  • Man vil deretter motta en bekreftelse:

Journalføre til ny sak
Merk at det er viktig å lage en god sakstittel med tanke på fremtidig gjenfinning!

• Velg "Opprett i ny sak", som vist til venstre.
  • Fyll ut påkrevde felt, disse er markert med gul bakgrunn.
  • Dersom innholdet skal skjermes, velg hjemler (og trykk OK):

• Om e-posten har vedlegg: angi hvilket av dokumentene som skal være hoveddokument. Standardoppsettet vil velge e-posten som «Hoveddokument».
  • Trykk Lagre
  • Man vil deretter motta en bekreftelse

• Saksnummer blir opprettet automatisk.