Søk

Søk i Documaster kan gjøres på mapper eller dokumenter, her kan du lese litt om hvordan du best får frem registreringene du leter etter.

Velg SØK i hovedmenyen til venstre, og du får opp dette på skjermen:

Her har du mulighet å bruke Søk eller Avansert søk, og du kan velge å søke i dokumenter eller mapper.

• I Søk søker du på ett eller flere ord/navn eller uttrykk i søkefeltet
    • I Avansert søk kan du søke på flere kriterier samtidig
    • Om du søker i Dokumenter søkes det i alt innhold, både i dokument (fil) og i metadata
    • Om du søker i Mapper søkes det kun på metadata (mappe/dokumentnavn er en del av metadata). Dette gjør at du får færre treff når du søker på mapper enn på dokumenter, se eksemplet under:

SØK

Skriv ett eller flere ord i søkefeltet. Forslag på treff kommer opp i en liste under søkefeltet:

Om det du leter etter dukker opp i listen så kan du velge denne.
    Hvis du vil søke på alle treff, trykk enter eller den blå knappen med forstørrelsesglass.

Filtrer resultater
    Til venstre i resultatbildet kan du filtrere resultatet videre. Om du får flere enn 10 treff i en kategori kan du laste inn flere ved å trykke på Last mer.

I eksemplet her ser du at man også kan filtrere på:
    • Saksår
    • Saksansvarlig
    • Type
    • Administrativ enhet

Disse parametrene kan variere litt etter hvordan den enkeltes bedrifts Documaster er satt opp.

AVANSERT SØK

Om du velger Avansert søk kan du søke på flere parametre samtidig. Du må velge hvilke kriterier du vil søke på:

Legg til de søkefeltene du trenger:

Skriv inn søkeord og som her, saksansvarlig, og trykk enter eller blå knapp:

Du får opp resultatene på samme måte som for vanlig søk, og du kan velge å legge på flere søkeparametre, eller filtrere søket i menyen til venstre:

Tips3 Det er mulig å benytte spesialtegn for å spisse søket.
    Les mer om Utvidet søk-funksjonalitet her