Hur gör jag för att importera en csv-fil till Excel?

Importera en csv-fil till Excel

Allmänt -> Vanliga frågor

Under Arkiv och i Sök kan du exportera listan av ärenden/mappar som en csv-fil (kommaseparerad fil). Du kan filtrera listan som du önskar, det du får ut i filen är resultatet efter en eventuell filtrering.
Denna fil kan sedan importeras till Excel eller till rapportverktyg där man kan bearbeta datat, filtrera, göra tabeller och diagram.
Här följer instruktioner för hur du importerar en csv-fil till Excel.

Klicka på Exportera när du filtrerat eller sökt fram önskat data i Documaster eArkiv.

Välj att spara filen på lämpligt ställe. Filen får ett unikt namn som börjar med dagens datum.

Öppna Utforskaren, gå till där du sparade filen, högerklicka på den och välj Extrahera alla.

Öppna Excel, en ny tom arbetsbok.

Välj fliken Data och sedan Från text/CSV.

Sök upp och välj filen och klicka på Importera.

Välj Unicode (UTF-8) i listan Filursprung. Klicka sedan på Läs in för att importera listan till Excel