Logga in med 2-faktorsautentisering

Documaster kan använda inloggning med 2-faktorsautentisering med Google Authenticator.

Användarmanualer 2.x -> Åtkomst

Documaster kan använda inloggning med 2-faktorsautentisering. Detta sätts upp på den enskilde användaren av en administrator i organisationen.

För ögonblicket är det Google Authenticator som används för autentiseringen. Användaren använder appen Google Authenticator som kan laddas ner till Android och iPhone.

Logga in som vanligt, med ditt Documaster användarnamn och lösenord:

Första gången du loggar på efter att 2-faktorsautentisering aktiverats får man upp en QR-kod för Google Authenticator på skärmen.

Öppna appen Google Authenticator på din mobiltelefon. När appen är uppsatt och redo för användning klickar du på ikonen markerad med rött i bilden nedan.

Sedan scannar du QR-koden på skärmen, i fönstret som kommer upp på mobiltelefonen. Nästa gång, och framöver, är det koden som ligger i listan som ska skrivas in i detta fönster: