Skapa ny handling/nytt dokument i webgränssnittet

Documaster eArkiv har funktioner för att skapa nya objekt direkt i gränssnittet. Här är instruktioner för hur man skapar ny handling/nytt dokument

Användarmanualer 2.x -> Arkiv

Ny handling/nytt dokument kan skapas direkt från webgränssnittet genom att följa stegen nedan:

• Ställ dig i det ärende där du vill lägga till en handling och klicka på knappen Ny och välj Handling/Dokument

• Du kan också klicka på knappen för Funktionsmenyn och välja Ny handling/dokument där
  • Formuläret öppnas. Instruktioner för hur fälten ska fyllas i ser du under bilden nedan (fälten är olika beroende på om du valt att skapa handling eller dokument):

• Ärendenummer: Visar ärendenummer för ärendet där handlingen ska läggas in.
  • Titel: Handlingens titel
  • Offentlig titel: Om ärendet är belagt med sekretess kan man här ange en titel som visas i t ex postlistor
  • Beskrivning: Fylls i om man har behov av mer ingående beskrivning
  • Registreringsdatum: Sätts atuomatiskt till dagens datum, men kan ändras bakåt i tid om men registrerar i efterhand.
  • Dokumentdatum: Det datum som används i själva dokumentet (om det förekommer datum där).
  • Typ: Välj dokumenttyp i listan: Ingående (inkommande korrespondens), Utgående (utgående korrespondens), Internt osv.
  • Sekretess: Om dokumentet ska beläggas med sekretess anger man här vilket lagrum som gäller.
  • Dokument: Ladda upp eller dra-släpp fil / filer i släpp-zonen. Efter de laddats upp anger man vilken fil som ska vara huvuddokument och vilka som ska vara bilagor. Efter uppladdning kan man vid behov ändra namn på filerna.
  • Kontakt: Kontakt är obligatoriskt på alla dokumenttyper. Klicka på Lägg till kontakt och börja skriva i fältet för att få upp lista med matchande namn. Välj namn i urvalet.

När minst obligatoriska fält fyllts i klickar man på Spara för att spara handlingen. Man hamnar återigen i listan och nya handlingen ligger längst upp.

För att se information om handlingen klickar man på den en gång. Detaljerna visas då i info-sektionen till höger. Filer som tillhör handlingen visas i listan.