Registrera e-post från Microsoft Outlook

E-post kan sparas till Documaster eArkiv direkt från Office 365 och Outlook med hjälp sk add-ins.

Användarmanualer 2.x -> Handlingar

Registrering av e-post från Microsoft Outlook förutsätter att man har installerat vår Microsoft Office Add-in. Se egen manual för hur man installerar denna.

Följ stegen nedanför för att registrera e-post. Notera att man bara kan registrera en e-post i taget:

• Gå in på e-posten i Outlook.
  • Högerklicka på e-posten du vill registrera och det dyker upp en liten funktionsmeny.

• Välj "Registrera i Documaster" i funktionsmenyn.
  • Man får då upp följande skärmbild, där man kan registrera e-posten antingen till existerande eller nytt ärende, som beskrivs i respektive avsnitt längre ner.

Registrera till existerande ärende

• Välj "Existerande ärende"

• Sök upp ärendet med hjälp av fritext eller ärendenummer via Office Add-in. Skriv in sökord eller ärendenummer i fältet "Sök efter existerande ärendemapp". Klicka på "Sök".
  • Documaster returnerar då träff på sökningen.

• Välj det ärende du ska registrera e-posten till. Klicka på "Ok".
  • Fälten blir därefter automatiskt ifyllda med värden från det valda ärendet. Man måste dock lägga till "Typ"; alltså markera om e-posten är inkommande/utgående brev, samt eventuell skyddskod.
  • Om e-posten har bifogade dokument (filer) Ange vilken av dokumenten som ska vara huvuddokument. Notera att standard kommer att välja e-posten som "Huvuddokument".
  • Om innehållet ska skyddas gäller också: Välj paragraf/lagrum. Se nedan.

• Klicka på "Spara". Nu är e-posten registrerad och man upp en bekräftelse på det.

Registrera till nytt ärende

Notera att det är viktigt att ange en bra ärendetitel med tanke på framtida återfinning!

• Välj "Registrera i nytt ärende"
  • Fyll i obligatoriska fält. Notera att fält som är obligatoriska har en gul bakgrund, som ses på bild ovan. Klicka på "Spara".
  • Om e-posten har bifogade dokument (filer) Ange vilken av dokumenten som ska vara huvuddokument. Notera att standard kommer att välja e-posten som "Huvuddokument".
  • Om innehållet ska skyddas gäller också: Välj paragraf/lagrum. Se nedan. Klicka på "Spara".

• Därefter visas en bekräftelse. Ärendenummer blir upprättat automatiskt.