Sök

Sökning i Documaster kan göras på Mapp/Ärende samt dokument, med Sök eller Avancerad sökning.

Användarmanualer - 2.x -> Sök

I ämnet Utökad sökning... hittar du instruktioner för hur man använder specialtecken för att bredda sökningen.
Det är möjligt att exportera sökresultat till csv-fil. Här hittar du instruktioner för hur man importerar en csv-fil till Excel

När du klickar på Sök i menyn till vänster får du upp en söksida. Här har du tillgång till Sök och Avancerad sökning, både för Dokument och för Mappar
Vid sök i Dokument söks det i allt innehåll, både i dokument (fil) och metadata.
I Mappar söks det enbart i metadata. Detta gör att man får färre träffar när man söker i Mappar än om man söker på Dokument.

Sökbilden får du upp genom att välja Sök i menyn till vänster:

Sök
Ange ett eller flera ord i inmatningsfältet. Förslag på matchande träffar visas direkt i en lista under fältet. Välj önskad träff i listan, eller klicka på förstoringsglaset (eller tryck på Enter-tangenten) för att få upp samtliga matchande träffar.

Resultatet av sökningen visas i en lista med sökord markerat med färg. Till vänster visas också en lista med fasetter som ger möjlighet att filtrera sökresultatslistan genom att markera relevanta kryssrutor.

Om du får fler än 10 träffar i en fasett visas en text Ladda mer. Klicka på den för att visa samtliga träffar i fasetten.

Du kan välja mellan att söka i Dokument eller Mappar, både i Sök och Avancerad sökning.

När du står i sökbilden kan du välja mellan Sök och Avancerad sökning

Avancerad sökning

Väljer du Avancerad sökning kan du välja att söka med flera kriterier samtidigt. Klicka på Lägg till nytt fält för att välja vilket/vilka fält du vill använda för sökningen. Olika fält kan vara tillgängliga beroende på konfiguration av aktuell installation.

Här är fälten Dokumenttitel och Ärendeansvarig valda och kriterier ifyllda. Även här visas sökresultatlista och till vänster en lista med fasetter att filtrera på.