Admin-fanen - Tilgangsgrupper

Tilgangsgruppene er de som styrer tilgangen til innholdet i Documaster. Her henter vi opp de gruppene som er laget i IDP, og gir de rettigheter på de forskjellige Arkiv og Arkivdeler.

1. Klikk på Admin i menyen til venstre
  2. Klikk på Innstillinger
  3. Klikk på Tilgangsgrupper

I Documaster Arkiv ligger håndteringen av brukere og gruppetilhørighet i Documaster IDP, Azure AD eller annen identity provider som benyttes for den enkelte installasjon. Man håndterer ikke enkeltbrukere i Admin.

Under menypunktet "Tilgangsgrupper" legges ønskede tilgangsgrupper fra IDP (Documaster IDP/Azure/Lokal AD/SAML), og her gis de forskjellige tilganger.

Bildet du får opp ser ut som under:

Redigere tilgangsgrupper

Du kan redigere tilgangsgruppene ved å klikke på navnene i listen.
Du får da opp redigeringsbildet på høyre side, som vist under:

Her kan du redigere på alle parametere for tilgangsgruppen.

Globale rettigheter

Både i redigeringsbildet, vist over, og i bildet for oppretting av grupper vist under, kan du sette de Globale rettighetene i arkivet. De forskjellige rettighetene er vist under:

Opprette tilgangsgrupper

For å opprette nye tilgangsgrupper, klikker du på "Opprette grupper" øverst til høyre, som vist under:

Du får da opp dette vinduet:

• Navn og beskrivelse bestemmer du selv. Vi anbefaler at de er så beskrivende som mulig.
  • Ekstern gruppe er et påkrevd felt. Her skriver du inn navnet på gruppen som er opprettet i Documaster IDP.
  • Globale rettigheter for gruppen settes, og beskrivelsen finner du i Figur 6 over.
  • Så setter du de ønskede Service permissons som du ønsker
  • Til slutt klikker du på "Opprett"

Slette tilgangsgrupper

For å slette en tilgangsgruppe holder du musepekeren over linjen hvor den aktuelle tilgangsgruppen er. Du vil da få opp et søppelbøtte-ikon bakerst på linjen, som vist under:

Når du klikker på dette ikonet må du også bekrefte slettingen i dialogboksen som kommer opp.

Merk at alle tilganger gruppen er gitt på lavere nivåer (arkiv, arkivdeler, klassifikasjonssystemer, lister, VSM) må fjernes før man kan slette tilgangsgruppen.