Admin-fanen - VSM register

VSM står for "Virksomhetsspesifikke Metadata". Her kan dere opprette egne felt som dere ønsker å legge på sakene i Documaster. Dette kan være hva som helst, som dere ønsker å bevare sammen med sakene.

VSM Register finner du her:

1. Klikk på Admin i menyen til venstre
  2. Klikk på Innstillinger
  3. Klikk på VSM Register

Når du klikker på "VSM register" får du opp alle på venstre side. I hovedbildet endrer du tilgangsreglene for de forskjellige tilgangsgruppene som er satt opp i løsningen. Ønsker du å komme tilbake til dette bildet klikker du på "VSM grupper", øverst på venstre side.
Klikker du på en gruppe i menyen til venstre kan du opprette, endre og slette gruppefelt.

Opprette VSM-gruppe

For å opprette en ny VSM-gruppe klikker du på den grønne knappen nede til venstre, merket "Ny gruppe"
Du får da opp dette vinduet:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Ingen av feltene har krav til hvilken type tekst som skal brukes. Vi anbefaler at dere velger tekst eller tall som gir god beskrivelse, og er enkel å bruke.

Redigere VSM-gruppe

I listen over VSM-grupper til venstre velger du den gruppen du ønsker å redigere, ved å klikke på den. For å redigere gruppen klikker du på blyanten oppe til høyre, som vist med rød firkant i bildet under. Du får da opp bildet under, med redigeringsvinduet til høyre. Du kan da redigere Navnet og Beskrivelsen.

Et bilde som inneholder skjermbilde, datamaskin

Automatisk generert beskrivelse

Slette VSM-gruppe

I listen over VSM-grupper til venstre velger du den gruppen du ønsker å slette, ved å klikke på den.
For å redigere gruppen klikker du på søppelbøtten oppe til høyre, som vist med rød sirkel i bildet over.

Opprette gruppefelt i VSM-gruppe

I hver VSM-gruppe kan du opprette ønskede gruppefelt. Et gruppefelt er feltet du får opp under VSM i Mappe og Saksmappe. For å opprette et gruppefelt klikker du ønsket VSM-gruppe i listen til venstre. Deretter klikker du på den blå knappen "Opprette gruppefelt", som vist med rød firkant i bildet under:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Du får da opp følgende vindu:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Ingen av feltene har krav til hvilken type tekst som skal brukes. Vi anbefaler at dere velger tekst eller tall som gir god beskrivelse, og er enkel å bruke.

Under "Type" bestemmer dere hva slags informasjon dere ønsker at skal inn i feltet. Dere kan velge mellom følgende typer:

• Fritekst
  • Heltall
  • Desimaltall
  • Forhåndsdefinert tekst
    • Dette valget gir et felt hvor du velger fra forhåndsdefinerte valg. Maks 18 tegn, og det kan benyttes både bokstaver og tall. Informasjonen blir lagret som streng.
  • Forhåndsdefinerte heltall
    • Dette valget gir et felt hvor du velger fra forhåndsdefinerte valg. Maks 18 tegn, og det er kun tall som kan benyttes, og ikke desimaler
  • Forhåndsdefinerte desimaltall
    • Dette valget gir et felt hvor du velger fra forhåndsdefinerte valg.  Her kan kun tall benyttes, og desimaler er tillatt. Desimaltegn må være punktum

Redigere gruppefelt i VSM-gruppe

For å redigere et gruppefelt klikker du på linjen hvor den aktuelle verdien er.  Du får da opp redigeringsvinduet til høyre, som vist under:

Et bilde som inneholder skjermbilde, datamaskin

Automatisk generert beskrivelse

Slette gruppefelt i VSM-gruppe

For å slette et gruppefelt holder du musepekeren over linjen med feltet. Da dukker det opp et ikon med Søppelbøtte til høyre, som vist med rød sirkel tre bilder opp.
Klikk på dette ikonet, og bekreft slettingen i vinduet som kommer opp.