Filtrering i nytt brukergrensesnitt

Her kan du lese om hvordan du filtrerer i nytt brukergrensesnitt. I mange tilfeller er en filtrering et bedre alternativ enn søk.

I denne artikkelen tar vi for oss gjenfinning av saker/registreringer/dokumenter i arkivet.

Når du velger det nye grensesnittet får du opp en side som ser ut som denne:

Startside

Ved hjelp av menyen øverst på siden kan du filtrere frem ønsket resultat.

Man kan velge å filtrere på Mapper, Registreringer eller Dokumenter. Benytt den plommefargede knappen "Type:" for å endre.

Mapper
Velg om du vil se alle, eller kun saksmapper, mapper eller møtemapper
Registreringer
Velg om du vil se alle, eller kun journalposter, arkivnotat, møter eller registreringer
Dokumenter
Se alle dokumenter i filtreringen du har gjort
De ulike filtrene har noe ulike parameter man kan filtrere med. For å legge til flere parametere trykk på "Vis mer..."-knappen og velg fra listen. Du kan også huke av de du ikke har bruk for.

Filtrering

Du kan velge å filtrere direkte på f.eks klassifikasjoner eller matrikler, men om arkivet er stort, så kan det være greit å begrense på arkiv og/eller arkivdel først.

Om installasjonen har flere arkiv velger du arkiv først og trykker så "Bruk":

Så velger du arkivdel og trykker "Bruk":

Du kan velge flere arkivdeler i samme arkiv:

Deretter velger du øvrige parametere utfra hva du ser etter. Også på klasser kan du velge flere klasser på en gang.

• For å redigere et filter, trykk på filteret og gjør endringer.
  • For å fjerne filtrering på et parameter trykk på X'en i høyre kant av den mørkelilla ruten.

Resultat

Til slutt sitter du igjen med et resultat, og du kan eventuelt spisse filtreringen videre om ønskelig.

Filteret beholdes selv om du endrer visning, så du kan velge å endre type.

Fjerne eller redigere filter

Du kan fjerne filtreringen ved å trykke på krysset:

Eller trykke på boksen og velge flere eller fjerne avhukinger:

Lagre filter

Fra versjon 3.4.0 kan globale filtre lagres. Disse er da tilgjengelig for alle i arkivet.

Fra versjon 3.7.0 kan man også lagre personlige filtre, disse er kun tilgjengelige for den enkelte bruker som har opprettet filteret.

Gjør ønsket filtrering og trykk på "Lagre eget søk"

Gi søket et navn, og velg om det skal være globalt eller kun til ditt egent bruk

Du finner lagrede søk i venstre kolonne: