1. Kunnskapsbase
  2. Opprette og redigere

Flytte objekter i arkivet

Slik kan du flytte en registrering eller journalpost til en annen mappe, eller flytte en mappe/saksmappe til en annen arkivdel eller arkiv

Om en registrering eller journalpost har blitt lagt i feil mappe/saksmappe, eller om du av en annen grunn ønsker å flytte hele mappen/saksmappen er dette mulig. Det er vanligvis brukere med arkivar- eller administratortilgang som har rettigheter til dette (se hvilke rettigheter som er nødvendige lengre ned i artikkelen).

Flytte en registrering

Stå på registreringen, trykk på knappen med tre prikker på og velg Flytt registrering til ny mappe

Begynn å skrive navnet på mappen du vil flytte til, forslag kommer opp. Bruk tittelen eventuelt mappenummeret.

Velg riktig mappe, og trykk på Flytt

Om du ønsker kan du følge progressen i Aktiviteter-fanen, når flyttingen er utført vil det stå Vellykket i status

Flytte en journalpost

Stå på journalposten som skal flyttes, trykk på knappen med tre prikker og velg Flytt registrering til ny mappe:

Begynn å skrive tittel eller saksnummeret til saksmappen du vil flytte journalposten til - merk at en journalpost kun kan flyttes til saksmapper, ikke mapper:

Velg riktig mappe, og trykk på Flytt

Følg progressen i Aktiviteter-fanen, når flyttingen er gjort endres status til Vellykket.

Flytte en mappe eller saksmappe

For å flytte en mappe eller saksmappe til en annen arkivdel, stå på mappen, trykk på knappen med tre prikker, og velg Endre arkivdel/primærklasse:

Velg hvilken arkivdel du vil flytte mappen til

Om arkivdelen du flytter til har lik primærklasse skal du huke av for "Behold primærklasse":

Om arkivdelen ikke har lik primærklasse må du velge korrekt klasse:

Om arkivdelen du flytter til ikke har samme sekundærklassifikasjonsystem som arkivdelen du flytter til vil du få en feilmelding:

Sekundærklassifikasjon må enten fjernes fra saksmappen, eller så må det legges til flere sekundærklassifikasjonssystem til arkivdelen det skal flyttes til. Dette er en vurdering hver enkelt arkiveier må ta stilling til hva som blir riktig for organisasjonen.

Hvilke rettigheter må man ha for å kunne flytte objekter

Rettigheter:

For å kunne flytte objekter må du ha M (Move) tillatelse på arkivdelen objektet ligger i, og U og I i arkivdelen du flytter til.

Servicerettigheter:

Du må ha servicerettighetene Endre journalførte objekter og Lagre dokumenter.
Om du skal flytte et lukket objekt må du også ha servicetillatelse til å endre lukkede objekter.