Logg inn

Denne artikkelen handler om å logge inn via nettleser. Documaster er en nettløsning, og du kan bruke nettleseren for å jobbe i Documaster Arkiv.

obs Denne fremgangsmåten gjelder kun når installasjonen benytter Documasters IDP.

Åpne nettleseren, gjerne Chrome, og skriv inn URLen til deres Documaster installasjon.
    Dette navnet pleier å se omtrent slik ut: firmanavn.documaster.no

Du skal da komme til vår innloggingsside:

Om det er første gangen du skal logge inn, og du har fått brukernavn men ikke passord:

Trykk på "Har du glemt passordet" og skriv inn brukernavnet du har fått av deres administrator. Mange bruker epostadressen, men det kan også være noe annet. Følg så anvisningene for å lage ditt personlige passord.
    (Om du ikke får eposten, sjekk søppelpostkassen din, den havner av og til der. Ta eventuelt kontakt med support@documaster.no om du trenger hjelp)

Om du har fått både brukernavn og passord:

Skriv inn brukernavnet du har fått av deres administrator. Mange bruker epostadressen, men det kan også være noe annet.
    Skriv så inn passordet. Vi anbefaler å endre dette tildelte passordet til et personlig passord.

Det gjør du på denne måten

Om du har glemt passordet ditt:

Trykk på "Har du glemt passordet" og følg anvisningene.

Får du ikke opp innloggingssiden?

Vanlige feil er:

• Installasjonen har brannmur, og du er ikke innenfor brannmuren (f.eks om du sitter utenfor kontoret på en annen internettoppkobling).
    • Skrivefeil i url, dobbeltsjekk at du har rett skrivemåte, noen selskaper har forkortelser i stedet for hele firmanavnet (f.eks "fm" i stedet for "firmanavn")

Tips3 Er det vanskelig å få til et passord som systemet godkjenner?
    Bruk vanlige ord, gjerne kombinasjoner av ord, med store og små bokstaver, og gjerne et tall eller flere.
    Eksempler: Karusell88, BlyantPenn1977, 4002Stavanger, Galdhøpiggen2469 etc.
    Enkle passord som Passord123, Pa55word etc som er veldig vanlige vil mest sannsynlig ikke bli godkjente av algoritmen.