Utføre kassasjon

For å utføre en hjemlet kassasjon må brukeren være innlogget i Documaster å stå på førstesiden.

For å få frem kassabelt materiale må brukeren velge «Type: Dokument» i nedtrekksmenyen øverst i bildet. Når dette er gjort kan en i utgangspunktet filtrere slik en vil, men det er naturlig å benytte menyen «Forventet kassasjonsdato» for raskt å få oversikt over hva som er klart for kassering og eventuelt kassabelt materiale frem i tid.

Mer også her at det er mulig å kun velge dato i «Til»feltet. Da vil løsningen vise materiale som er satt til kassasjon fra den datoen som står i det feltet og bakover i tid.
kass-1

Ved å benyttes dette filteret vil alle dokumenter hvor satt kassasjonsdato er passert (og eventuelt andre filtreringer). Systemet regner seg bakover og tar med alle bakover i tid.

Når dette er gjort vil resultatet vises direkte i grensesnittet, hvor brukeren kan utføre selve kasseringen. Dette gjøres ved å markere en, flere eller alle dokumentene i listen og deretter trykk ikonet for kassering.
kass-2

Ved å trykke «kassere dokumenter» vil det komme opp en advarsel som informerer brukeren om hva som vil skje og gir mulighet for å avbryte operasjonen.
kass-3
Når kassasjonen er utført vil dokumentene og alle versjoner av disse ikke lengre være tilgjengelig i løsningen.