Admin-fanen - Arkiv og Arkivdeler

Under Arkiv og Arkivdeler setter du opp strukturen på din Documaster-løsning.

Arkiv og Arkivdeler finner du her:

1. Klikk på Admin i menyen til venstre
  2. Klikk på Innstillinger
  3. Klikk på Arkiv og arkivdeler

Når du velger Arkiv og arkivdeler vil du få opp følgende vindu:

Til venstre ser du alle arkivene og arkivdelene i løsningen.
Hvis du klikker på et arkiv eller en arkivdel får du opp bildet som vist over. Her kan du endre tilganger til de forskjellige tilgangsgruppene i løsningen

Opprette Arkiv

For å opprette et nytt arkiv klikker du på den grønne knappen "Nytt arkiv", som vist med rød firkant i figuren over.

Du får da opp følgende bilde:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Når du har fylt ut nødvendig informasjon, klikker du på "Opprett"

Redigere Arkiv

For å redigere et arkiv klikker du på blyanten, vist med rød firkant i figuren under:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Du vil da få opp redigeringsvinduet, som vist under:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Her gjør du ønskede endringer og klikker på "Oppdater"

Slette Arkiv

For å slette et arkiv klikker du på søppelbøtten, vist med rød sirkel to bilder opp.
Du må også bekrefte slettingen i vinduet som kommer opp.

Opprette Arkivdel

Under hvert arkiv må du opprette en eller flere arkivdeler. Dette gjør du ved å klikke på "+ Ny arkivdel" som vist med rød firkant i figuren under.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Du får da opp følgende bilde:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Her fyller du ut Tittel og Beskrivelse.
Du kan i tillegg velge Klassifikasjonssystem og Sekundært klassifikasjonssystem(er). Når du klikker på pilen vil du få opp de klassifikasjonssystemene som er satt opp i løsningen. For Sekundært klassifikasjonssystem kan du velge flere.
Hvordan disse settes opp ser du i avsnittet om klassifikasjonssystemer

obs Primærklassifikasjon kan kun legges til idet arkivdelen skapes, ikke i etterkant!

Redigere Arkivdel

For å redigere en Arkivdel klikker du på denne i listen til venstre.  Du vil da få vinduet som vist i figuren under.  I hovedbildet kan du endre tilgangene til den aktuelle arkivdelen for de tilgangsgruppene som ligger i løsningen.

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

For å redigere Arkivdelen klikker du på blyanten, merket med rød firkant i figuren over.

Du vil da få opp redigeringsbildet som vist i bildet under:

Et bilde som inneholder skjermbilde

Automatisk generert beskrivelse

Her gjør du ønskede endringer og klikker på "Oppdater"

Slette Arkivdel

For å slette en arkivdel klikker du på søppelbøtten, vist med rød sirkel to bilder over.
Du må også bekrefte slettingen i vinduet som kommer opp.