Lage ny journalpost/registrering i nytt webgrensesnitt

Her finner du informasjon om hvordan du skal gå fram for å opprette en ny registrering eller journalpost i det nye grensesnittet i Documaster når du er logget inn i nettleser.

Når du står inne i saksmappen/mappen, velg enten Ny journalpost eller Ny registrering ved å trykke på knappen + Ny og velg enten Journalpost eller Registrering

Det åpnes et nytt dialogvindu (hhv for journalpost og registrering):

J = Gjelder Journalpost R = Gjelder Registrering

Tittel J + R Tittelen på journalposten/registreringen. Feks "Søknad ved stilling"
Offentlig tittel J + R Offentlig tittel brukes dersom saken skal skjermes. Da vil offentlig sakstittel benyttes i for eksempel postliste
Beskrivelse J + R Fylles ut dersom ytterligere beskrivelse er nødvendig
Journalansvarlig J + R For en journalpost er dette påkrevd, ditt navn kommer automatisk, velg evt fra listen.
For registreringer er Journalansvarlig valgfritt
Nøkkelord R Om ønskelig kan nøkkelord benyttes
Registreringsdato J Registreringsdato settes automatisk til dagens dato, men kan endres tilbake i tid dersom registreringen skjer i etterkant
Dokumentdato J Dokumentdato er den datoen som er brukt i selve dokumentet. Feltet er valgfritt
Type J Velg type dokument. Inngående dokument (korrespondanse inn til virksomheten, såkalt I), Utgående dokument (korrespondanse ut av virksomheten, såkalt U), Organinternt dokument uten oppfølging, Organinternt dokument med oppfølging og Saksfremlegg
Status J Saksbehandlingsstatus, spesifikke verdier benyttes ved SvarUt funksjonalitet. Les om SvarUt
Skjerming J + R Dersom journalen/registreringen skal skjermes, må det her angis hvilken hjemmel som skal benyttes. Nedtrekksmenyen inneholder de hjemlene som er standard for saksbehandling
Dokumenter J + R Klikk "Last opp" eller dra og slipp dokumentene som skal ligge i journalen/registreringen inn i sonen med de stiplede linjene. Etter du har lastet de inn, kan de endres navn på og legges på beskrivelse. ⚠️Merk at selve filnavnet på dokumentet ikke kan endres!
Korrespondansepart J Minimum én korrespondansepart er påkrevd på alle typer journalposter. Klikk på + tegnet og fyll inn. Når du starter å skrive, vil Documaster søke i kontaktregisteret. Dersom en av partene finnes fra før, vil dette bli foreslått.

Når påkrevde felter er utfylt, klikk på "Opprett". Man blir sendt tilbake til mappen, og den nyeste registreringen/journalpostelegger seg øverst.