Bulkoperasjoner

Bulkoperasjoner kan benyttes for å oppdatere klasser eller til å flytte objekter til et annet sted i arkivstrukturen.

Bulkoperasjoner foretas fra Arkiv-siden. De kan utføres på Mappenivå, Registreringsnivå eller Dokumentnivå.

Først må utvalget som skal behandles velges ved hjelp av filtreringsfunksjonene.

Du kan velge å merke hele seleksjonen, eller huke av for ett og ett objekt.

Du må alltid bekrefte handlingen før den setter i gang.

Mappenivå

Trykk på knappen Start masseoppdatering, og på mappe/saksmappe nivå kan man velge følgende bulkoperasjoner:

Lukke Lukke valgte mapper/sakmapper og alle underobjekter
Åpne Åpne mappe/saksmappe, men underobjekter forblir lukket
Skjerm Legg på skjerming på de valgte mappene
Avskjerm Fjern skjerming av valgte mapper
Last ned CSV Last ned et CSV-uttrekk av utvalget. Les mer her
Endre saksstatus På saksmapper kan saksstatus endres
Endre arkivdel/primærklasse Flytte mappe/saksmappe til annen arkivdel og/eller oppdaterer primærklassen for valgte mapper/saksmapper.
Legg til/fjern sekundærklasser Oppdatere valgte mapper/saksmapper med sekundærklasse
Produser Noark5 uttrekk Se egen artikkel om dette her
Opprett kassasjon Opprett kassasjon på valgte elementer
Fjern kassasjon Fjern kassasjon fra valgte elementer

Registreringer

Trykk på knappen Start masseoppdatering, og på Registreringer nivå kan man velge følgende bulkoperasjoner:

Publiser Publisere til Documaster PLP innsynsløsning
 Publiser til eInnsyn Publisere til eInnsyn
 Endre journalstatus Endre journalstatus på utvalgte journalposter
 Flytt registrering(er) til ny mappe Flytt valgte registreringer/journalposter til en annen mappe i arkivet (du må velge enten journalposter eller registreringer for å få opp dette valget)
 Lukke Lukke valgte registreringer og alle underobjekter
 Åpne Åpne valgte registreringer, underobjekter forblir lukket
 Skjerm Legg på skjerming på de valgte registreringene/journalpostene
 Avskjerm Fjern skjerming av valgte registreringer/journalposter
 Last ned CSV Last ned et CSV-uttrekk av utvalget. Les mer her
 Opprett kassasjon Opprett kassasjon på valgte elementer
 Fjern kassasjon Fjern kassasjon fra valgte elementer

Dokumentnivå

Trykk på knappen Start masseoppdatering, og på Registreringer nivå kan man velge følgende bulkoperasjoner:

Last ned dokumenter Last ned dokumentene i seleksjonen. Les mer her
 Endre dokumentstatus  Sette dokumentstatus til Ferdigstilt eller Under redigering
Skjerm Legg på skjerming på de valgte dokumentene
Avskjerm Fjern skjerming av valgte dokumenter
Kassér dokument(er) Kassér dokumenter (Krever at forventet kassasjonsdato er satt)
Slett mislykkede konverteringer Konvertering av dokumentet til PDFa har feilet, for å sende dokumentet til konvertering på nytt slett mislykket konvertering slik at det prosesseres på nytt. Originaldokumentet blir ikke slettet.
Opprett kassasjon Opprett kassasjon på valgte elementer
Fjern kassasjon Fjern kassasjon fra valgte elementer