Generere Noark 5 uttrekk

Det er mulig å generere Noark 5 uttrekk fra det nye grensesnittet*

For å utføre oppgaven med å skape et Noark 5 uttrekk fra Documaster, er det noen steg som må være på plass før dette kan utføres:

1. Uttrekk genereres på en arkivdel. Arkivdelen må være avsluttet og alle objekter i arkivdelen må også være avsluttet.

2. Når dette er gjort kan brukeren initiere uttrekksfunksjonaliteten. Dette gjøres ved at aktuell arkivdel filtreres frem i grensesnittet. Trykk filtreringslisten «Arkivdel», Velg hvilken arkivdel det skal generes et uttrekk fra og trykk «bruk». Da vil aktuell arkivdel vises i listen i grensesnittet.
noark5-1

3. Når dette er gjort må alle saker markeres for deretter trykke «velg alle»:
noark5-2

4. Videre benyttes nedtrekksmenyen «Start masseoppdatering) til høyre over sakene:
noark5-3

5. Når valget om å produsere Noark 5 uttrekk er trykt, kommer det opp et bilde hvor brukeren legger inn informasjon tilhørende uttrekket. Disse er:

- Arkivskaper (hvem har skapt materialet i arkivdelen)
- Avleverende organ
- Kommentar (om det er noe spesielt som skal kommenteres om uttrekket)
- Kontaktperson (om det skal legges til en spesifikk kontakt)
- To avkrysningsbokser for om dokumenter skal knyttes til og om alle dokumentformater  skal tas med.
- Om «alle dokumentformater» ikke er avkrysset må brukeren i nedtrekksmenyen under velge hvilke formater som skal tas med.
noark5-4

Videre, når dette er gjort, trykkes «Lag uttrekk». Da vil systemet sette i gang prosessen med å generere uttrekket. Dette kan ta en del tid. Det kommer an på hvor mange objekter og data som ligger i den aktuelle arkivdelen.

Selve uttrekket, når det er ferdig, vil bli lagret på filserveren til Documaster-instansen.

* Merk at kostnader kan påløpe for håndtering av det ferdige uttrekket. Ta kontakt med support@documaster.no for avklaringer rundt dette.